In andere talen: Deutsch English Français Italiano 日本語 한국어 Polski Português, Brasil Русский Українська 简体中文

Mining

From Official Factorio Wiki
Revision as of 16:16, 6 September 2017 by BilkaBot (talk | contribs) (Changed links going to the redirect File:electric-mining-drill.png to go to File:Electric mining drill.png.)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Mijnbouwboren worden gebruikt om het winnen van middelen te automatiseren. Boren zijn de eerste stap in het automatiseren van de productie, hoewel de meeste middelen in een oven gesmolten moeten worden voor verder gebruik.


Mijnsnelheid formule

Metaal en mineraal middelen hebben een "mijnhardheid"-waarde. De snelheid waarmee ze worden geproduceerd wordt gegeven door:

(Mijnkracht - Mijnhardheid) * Snelheid / Mijntijd = productiesnelheid (in middelen/s)

Mijnkracht en snelheid zijn functies van de mijnbouwboor, terwijl de hardheid en tijd functies zijn van het metaal of mineraal.


Boortypes

Voorwerp Totaal ruw Mijnkracht Mijnsnelheid Max vermogen Bedekt gebied
Burner mining drill.png
Verbrandingsmijnbouwboor
Iron plate.png
9
Stone.png
5
2.5 0.35 300 W (verbranding) 2 x 2
Electric mining drill.png
Elektrische mijnbouwboor
Iron plate.png
23
Copper plate.png
4.5
3 0.5 90 W (elektrisch) 5 x 5

Merk op dat de Verbrandingsmijnbouwboor even groot is als het gebied dat het bedekt (2x2, en het bedekte gebied is ook 2x2), terwijl de Elektrische mijnbouwboor één tegel groter is (grootte is 3x3, maar bedekt gebied is 5x5). Plaats zo min mogelijk Elektrische mijnbouwboren in het midden van middelen-velden, maar juist aan de randen van de velden, verder uit elkaar om een continue verwerkingscapaciteit te krijgen, door meer gelijkheid in middelen per mijnbouwboor te hebben.

Anders dan bij de meeste andere apparatuur zullen mijnbouwboren hun middelen direct voor hen neerleggen zonder dat er robotarmen benodigd zijn.